Sňatek z rozumu - Kapitola 9

15.07.2012 21:33

Harry se pomalu probouzel do bdělosti, ačkoliv byl odhodlaný nechat své oči zavřené v ranním světle. Nebyl ještě připravený se zcela probudit, ale dovolil si požitkářsky se protáhnout, nádherně si vědomý všech bolestí a potíží ve svém těle. Stále byl vyčerpaný z noční námahy, ale nemohl se nekřenit. Jaká to byla noc! Nikdy neměl dojem, že jeho manžel by mohl být tak úžasným milencem a jen stěží se mohl dočkat opakování tohoto zážitku.

Natáhl pátrající ruku, hledal tělo svého milence, ale našel jen prázdnou postel. Zamračil se, otevřel oči, aby si potvrdil, že je sám, a rozhlédl se po pokoji. Ano, rozhodně bývaly v posteli dvě osoby a známky na jeho těle byly jasným důkazem skutečnosti, že měli divoký sex, takže to nebyl jenom divný sen. Zbytky jeho oblečení byly roztroušeny po podlaze, takže to bylo stejně tak skutečné. Možná byl Severus ve sprše? Nebo možná byl jen ranním ptáčetem?

Harry se opatrně vytáhl do sedu a rozhlédl se kolem. Tam, na nočním stolku vedle něj, byla jeho hůlka s povědomě vypadající lahvičkou a přeložený kousek pergamenu. S pocitem strašně zlé předtuchy, zvedl Harry pergament.

*Harry,

hluboce lituji mého chování k tobě minulé noci. Jak sis nepochybně všiml, popíjel jsem včera více alkoholu, než bylo snad moudré. Také se zdá, že se u mě vyvinul nečekaný záchvat žárlivosti, výsledkem toho byl můj bezcharakterní útok proti tvé osobě. Nebudu tě žádat o odpuštění – nezasloužím si takovou shovívavost. Pro jednou v životě jsem chtěl něco čistého a svou pošetilostí jsem to zničil.

Za jiných okolností bych ti radil, abys požadoval rozvod, uvedl mé hanebné zneužití, ale v současné době, by to pouze dalo možnost Luciusovi Malfoyovi, aby tě dostal do svých rukou. Z toho důvodu jsem se přestěhoval zpět do Bradavic a zůstanu tu po zbytek našeho manželství. Nemusíš se obávat, že budu klást nechtěné požadavky na tvé tělo, a jsi volný, abys vyhledal jinou společnost. A až hrozba Malfoye pomine, poprosím o rozvod, osvobodím tě tím, aby sis našel více hodnotného partnera. Dům a všechno v něm je a zůstává tvé. Považuj to za kompenzaci, ačkoliv nedostatečnou, za to, co jsi snášel z mých rukou.

Severus Snape*

Harry odhodil pokrývky nestaraje se o svou nahotu, vyběhl z pokoje dolů po schodech do Snapeovy pracovny. Dveře už dále nebyly chráněny, a jakmile je Harry otevřel, omráčilo ho, když viděl to místo holé. Pak to tedy byla pravda. Severus odjel.

Přešel vedle do knihovny, čekal, že ji najde podobně obnaženou, a ke svému překvapení ji našel netknutou. Z nějakého důvodu mu to vhrklo slzy do očí a zamumlal, „Och, Severusi,“ když hladil hřbet jedné z manželových milovaných knih. Odešel z knihovny, pomalu vyšel schody nahoru do patra, zastavil se na chvíli, aby se podíval do Snapeovy ložnice. Nikdy tam nebyl a bylo překvapením, že ji našel vyzdobenou ve vínově červené a tmavě zelené, namísto černé, ale nebyl překvapený, když našel šatní skříň a komodu prázdnou.

Pomalu vykonal cestu zpátky do vlastního pokoje a posadil se na postel. Zvedl dopis a znovu si ho přečetl, bolelo ho srdce, když mu došla plná šíře jeho ztráty. Jak ho mohl Snape opustit, teď když konečně vyřešili jejich sexuální problém, teď když si Harry uvědomil, jak moc miluje –

Harryho hlava se prudce zvedla. Samozřejmě! Snape jednal s předpokladem, že Harry stále považuje tohle za sňatek z rozumu. Neměl ani tušení, jak moc si Harry minulou noc užil – nebo jak moc citů Harry přechovával pro Snapea. A Harry se ujistí, že se přesně tohle dozví, právě teď.

Harry na sebe hodil hábit a zamířil zpět do studovny. Zvažoval odletaxovat se do Bradavic, konfrontovat svého pomýleného manžela, ale rozhodl se, že Snape nejspíš potřebuje lehký odstup, aby si utřídil věci, a pokud by ho Harry do něčeho tlačil, jen by zatvrdil svou paličatost a odmítl by poslouchat. Dopis je mnohem lepší nápad.

Vytáhl kousek pergamenu z psacího stolu, napsal:

*Severusi Snape,

Jsi Idiot.

Vypadalo to, jako že jsem se bránil? Dobrá, možná zezačátku ano, ale přesně v tom bodě, kde jsi začal prozkoumávat moje mandle svým jazykem, jsem se vzdal a nechal se unášet jízdou. A že to byla ale jízda! Jedinou lítost, kterou cítím, je ta, že jsi tam nebyl, když jsem se ráno vzbudil, abychom to mohli dělat ještě jednou.

Pojď domů, Seve. Chybíš mi a potřebuji tě. Miluji tě.

Tvůj Harry*

Když sledoval Hedviku, jak odlétá s lístkem připevněným k její noze, měl pocit jistoty, že by mohl dostat svého manžela zpět. Konec konců, byl stejně tak tvrdohlavý jako Snape, ale byl mnohem více odhodlaný.

Harry se otočil, aby zamířil nazpět nahoru osprchovat se a obléct se, ale koutkem oka zahlédl Kama Sutru ležící na stole. Zvedl ji a prolistoval stránky, trošku se zarděl nad obrázky. Pak se zakřenil a zastrčil si knihu pod paži, když mířil do patra. Nakonec musí nějak zabít čas, než se vrátí jeho milenec, a malý průzkum by mohl vyplnit prázdné hodiny. Navíc byla by sranda překvapit Snapea, až se přijede zpět.

Ne, Severus Snape neměl žádnou šanci.

***

Harry kriticky prohlížel svůj obraz v zrcadle a s povzdechem se rozhodl, že je potřeba to udělat. Nový zelený hábit vypadal velmi pěkně a zdůrazňoval jeho oči a on usoudil, že ho nechá otevřený přes černou košili a kalhoty, oba kousky oblečení byly vybrány, protože mu padly na jeho tělo jako ulité. Znovu použil holící kouzlo, aby jeho pokožka byla hebká a bez strniště. Jeho vlasy – no, znovu si povzdechl a přijal to, že s nimi moc udělat nemůže.

Rychle se podíval na hodiny na krbové římse a všiml si, že ručička se pohnula blíže k úrovni „Čas na setkání se Severusem“. Zašklebil se, když si zastrkával hůlku do vnitřní kapsy hábitu. Nebylo to přesně to, co chtěl, ale zabralo mu skoro dva týdny přesvědčit Snapea, aby se s ním osobně setkal a probral situaci, a uspěl v tom, jen protože souhlasil, že se setká se Severusem v restauraci, ne v domě.

Harry přejel pohledem postel – jejich postel v tom, co dříve bývalo Severusovou ložnicí – ještě jednou. Zkontroloval zásuvku v nočním stole, aby se ujistil, že všechny zásoby jsou po ruce, jen pro případ, že by dnes večer uspěl. Ušklíbl se; Severus Snape mohl být ten nejtvrdohlavější muž, co kdy žil, s komplexem viny na míle širokým, ale Harry byl také tvrdohlavý a velice rozhodnutý prosadit si svou.

Přestěhování se do Severusovy ložnice byla jen jedna ze změn, které v posledních dvou týdnech udělal. Po pečlivém zvážení informoval svého agenta a vedení týmu Anglie, že se rozhodl neobnovit svoji smlouvu. Nevěděl přesně, co chce dělat se zbytkem svého života, ale měl nějaké nápady a nyní byl čas, aby je vyzkoušel. Harry také chtěl prozkoumat nápad se založením rodiny, což zaručeně nemohl udělat, zatímco hraje famfrpál.

Nicméně musí brát věci popořadě – nejdřív musí přesvědčit svého manžela, aby se vrátil domů.

Harry se odletaxoval do restaurace a nebyl překvapený, když zjistil, že přišel dříve než Snape. Nechal číšníka, aby mu ukázal jejich stůl, a objednal láhev šampaňského, doufal, že dnes v noci bude oslava.

„Ale, ale,“ ozval se známý hedvábný hlas. „Jestli tohle není Harry Potter. Takové potěšení vidět vás znovu.“

Harry se díval na Luciuse Malfoye, jak se přibližuje ke stolu. „Malfoyi,“ řekl odpudivě. „Ty pocity nejsou vzájemné.“

Lucius se lehce zasmál a Harry se zachvěl nad ledovou zlobou obsaženou v tom zvuku. „Je mi líto, když slyším, že se cítíte takto. Doufal jsem, že bychom si mohli promluvit a… obnovit naši známost.“

„Promiňte, Malfoyi, ale mám jiné plány. Můj manžel,“ řekl trochu zlomyslně, „se ke mně připojí na večeři.“

„Ach. Dobrá, v tom případě, dovolte mi nabídnout vám jídelní lístek,“ řekl Lucius a jeden mu podával. „Mohu vám doporučit dnešní Úlovek dne?“ Když se Harry dotknul lístku, ucítil hrozivě známý pocit tažení za jeho pupíkem a slyšel Luciusův slábnoucí hlas. „Jsi to ty.“

 

<Kapitola 8>  <Kapitola 10>